14 лютого 2023 19:49

"Відсутність Зінченка змусила Гвардіолу мислити нестандартно": в Англії вийшла стаття про ключову роль українця

Напередодні матчу Арсенал – Манчестер Сіті англійські експерти вирішили розібратися, як втрата Олександра Зінченка «городянами» та його переїзд до Лондона може вплинути на результат гри та всього сезону.


26-річний український захисник перейшов до Арсеналу з Манчестер Сіті на старті поточного сезону за 35 мільйонів євро і поки що є одним із ключових чинників «канонірів» у боротьбі за титул.


Журналісти видання Evening Standard пишуть, що Зінченко змінив стиль гри Арсеналу, диктуючи темп та дозволяючи команді Мікеля Артети контролювати матчі.


"Крайній захисник рідко буває настільки впливовим, і оскільки українець готується зустрітися зі своїм колишнім клубом у великому матчі в середу, Сіті напевно пошкодує про те, що дозволив йому піти", - пишуть автори статті.


Фахівці зазначають, що після продажу Зінченка у Пепа Гвардіоли раптово виникли проблеми зліва в обороні. Тренер сконфліктував із Жуаном Канселу, який пішов в оренду в Баварію, і тепер у нього оголилася ця зона.


У попередньому турі АПЛ проти Астон Вілли вдома (3:1) Гвардіола повністю відмовився від лівого захисника і переключився на розстановку 3-4-3, а коли оборона потребувала підтримки, плеймейкер Бернарду Сілва опускався нижче.


"Відсутність Канселу та Зінченка змусила Гвардіолу мислити нестандартно, але завтра ввечері він, швидше за все, повернеться до четвірки захисників і почне з Аке зліва", - пишуть журналісти.


На думку авторів, завтрашній матч буде дуже важливим у контексті боротьби за чемпіонство, оскільки Ман Сіті, у разі своєї перемоги, має шанс вперше із серпня наздогнати Арсенал.


«У «канонірів» три матчі без перемог у всіх турнірах. Невипадково падіння форми Арсеналу збіглося з ослабленням його впливу на гру Зінченка», – зазначили аналітики.

Автори пишуть, що після продажу Ман Сіті влітку Арсеналу Зінченку та Габріелю Жезусу «городяни» відчули, що бразильський форвард може нав'язати їм конкуренцію. Однак він травмувався і тепер відповідальність лягає на українця.

«Оскільки Жезус отримав травму, саме Зінченко може виявитися вирішальним фактором у цьому протистоянні», – підсумували журналісти.