13 лютого 2023 21:03

БЕНІТО: "Не розумію тих легіонерів, які покидають Україну. Подивіться на нашого тренера – він приклад для всіх"

Вінгер «Динамо» Беніто розповів про своє рішення залишитися в Україні.


– Коли трапляється щось жахливе, то ти не можеш забрати свої речі та покинути рідних і близьких. Так має бути й у футболі. Ми футболісти звикли – з дому на роботу, тренування, а потім додому. Ресторани, впізнають фанати – це добре, але коли починається війна, то це прекрасне життя зникає, у тебе змінюються цінності.

Я бачу, що легіонери їдуть. Вони тікають у пошуках такого життя, що й раніше. Це погано. Подивіться на нашого тренера – він приклад для всіх нас. Він показує людям, що таке відсутність страху. 78 років, найдосвідченіший тренер у світі. Він їде до країни, де йде війна, та своїм прикладом показує, що життя продовжується.

Я дійсно не розумію тих легіонерів, що покидають Україну. Коли я дізнався, що Томаш Кендзьора повернувся до України, я став ще більше його поважати.

– Таке відчуття, що ти вже наполовину українець.

– Так і є. Тобі не потрібно мати паспорт країни, щоб щиро любити її. Я живу в Україні, провів тут багато часу, завів друзів. Я звик ставитися до людей так, як вони ставляться до мене. Якщо Україна зробила мене щасливим, то я її підтримуватиму та любитиму завжди. Хочу наголосити – я тут. Я з вами, я один з вас, – сказав Беніто.