12 лютого 2023 14:06

Джерело: росія направила чеченських бойовиків як рятувальників до Туреччини. Вони можуть опинитися в Молдові

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що росія планує найближчим часом влаштувати в Молдові держпереворот. За його словами, рф направила до Туреччини чеченських бойовиків, які можуть опинитися в Кишиневі.

Про це Олексій Данілов сказав в етері «1+1» у межах єдиного телемарафону.


Секретар РНБО розповів, що зараз у Молдові відбувається зміна керівництва, максимально посилюється силовий блок. Українська розвідка попередила Молдову, що рф найближчим часом хоче провести там державний переворот.


«Вони це все усвідомлюють. росія хоче, щоб там "запалало", щоб там була точка напруги, на яку ми мали б звертати максимальну увагу», — сказав Данілов.


Він заявив, що наразі в Туреччині «рятувальниками» від росії працюють чеченські бойовики, які можуть спробувати проникнути до Молдови.


«Я можу сказати, що деякі з тих покидьків, які були 24-25-26 лютого у складі так званого чеченського угруповання тут, на нашій території, на сьогодні працюють "рятувальниками" в Туреччині. Дуже уважно ми відстежуємо цю ситуацію, щоб не сталося так, щоб ці "рятувальники" опинилися в Кишиневі. Ми знаємо їхні прізвища, імена та по батькові. У них було особисте завдання з 24-го лютого», — сказав Данілов.

Нагадаємо, зранку 6 лютого в Туреччині стався сильний землетрус, унаслідок якого загинули понад 28 тисяч людей у Туреччині та Сирії. Десятки країн направили до Туреччини допомогу, зокрема і групи своїх рятувальників. Так, до країни прибули групи допомоги і з України, і з росії.

Поки в Туреччині відбувається пошуково-рятувальна операція, 10 лютого росія провела чергову масовану ракетну атаку по Україні. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що тоді два російських «Калібри» перетнули повітряний простір Молдови та Румунії. А після цього ракети зайшли в повітряний простір України в точці перетину кордонів трьох держав.


У Міноборони Молдови підтвердили порушення повітряного простору країни. Посла росії в Кишиневі викликали до МЗС Молдови через цю ситуацію. А ось Румунія інформацію про перебування російських ракет на її території заперечує.