10 лютого 2023 15:28

81-річний Ле Гре пропонував секс утрьох співробітницям FFF. Слідчі вважають, що він більше не може керувати федерацією

Прокуратура Парижа підготувала звіт про неналежну поведінку голови Федерації футболу Франції Ноеля Ле Гре.


Раніше прокуратура Парижа розпочала розслідування щодо Ноеля Ле Гре, відстороненого з посади голови федерації у січні, за звинуваченням у домаганнях. Свідчення, зокрема, дали футбольний агент Соня Суї та кілька колишніх співробітниць FFF.


Звіт буде подано міністру спорту Франції 15 лютого, проте Radio France отримало доступ до документа раніше строку.


Слідчі дійшли висновку, що «дії Ле Гре носили характер, що повторювався, і могли зганьбити гідність жертв за допомогою вульгарних зауважень, зокрема, коли пан Ле Гре явно перебував у стані алкогольного сп'яніння».


Розслідування показало, що Ле Гре одного разу попросив молоду дівчину спеціально вдягнути спідницю для поїздки. Під час іншої поїздки 81-річний функціонер стосувався стегна дівчини, незважаючи на те, що його попросили зупинитись.


Крім того, свідки повідомили, що Ле Гре недвозначно запропонував секс утрьох двом колегам жіночої статі.


Наголошується, що функціонер запрошував до себе неназвану футболістку жіночої збірної Франції навіть після першого слухання з державними слідчими.


На закінчення звіту слідчі зазначають, що Ле Гре «більше не має необхідної легітимності для управління та представлення французьким футболом з урахуванням його поведінки щодо жінок, публічних заяв та невдач в управлінні федерацією».


Ле Гре усунений з посади голови Федерації футболу Франції після скандалу з неповажними висловлюваннями щодо Зінедіна Зідана.