10 лютого 2023 13:12
1

"Я вважаю, що заміну треба було робити": Сидорчук згадав свою розмову на підвищених тонах із Михайличенком

Сергій Сидорчук згадав свій діалог, який став мемом, із тодішнім головним тренером Динамо Олексієм Михайличенком після завершення основного часу матчу із Шахтарем у 1/8 фіналу Кубка України сезону 2019/2020.

Динамо та Шахтар у 2019 році жеребкування звело на стадії 1/8 фіналу Кубка України. Біло-сині, які були господарями у тій зустрічі, довгий час вели у рахунку завдяки голу Сергія Сидорчука. Хавбек забив на 22-й хвилині поєдинку.


Проте динамівцям не вдалось утримати переможний рахунок. На 90+2 хвилині вони пропустили гол від Тараса Степаненка. Таким чином, матч перейшов до екстра-таймів.

Під час паузи Сидорчук підійшов до Олексія Михайличенка і запитав його, чому той не зробив заміну наприкінці гри, щоб потягнути час, на що той відповів: «Та ми намагалися!». Камери зняли цей епізод, і він залишається класикою і досі.

До об'єктивів потрапило багато бекстейджу з лави запасних Динамо у тій грі. Зокрема, саркастичні оплески нападаючого біло-синіх Жерсона Родрігеша на адресу Михайличенка після своєї заміни.


Сидорчук вперше з того пам'ятного дня прокоментував цей епізод.

«Це був напружений матч і я підійшов до тренера на емоціях. Я вважав тоді і вважаю зараз, що потрібно було зробити заміну, щоб збити трохи темпу і потягнути час. Але я не тренер і не знаю, як він бачив цю ситуацію».


Капітан Динамо зазначив, що та ситуація не мала продовження в команді, а він і його партнер вибачилися перед тренером.

«Це усі емоції. Жерсон вибачився за свою поведінку і я теж. Нічого страшного тут не було. Головне, що виграли матч та пройшли далі. Все забулося», – сказав Сидорчук у коментарі SportArena.

Нагадаємо, що ту гру Динамо все ж таки виграло той поєдинок завдяки голу Дениса Попова на 109-й хвилині гри. У підсумку кияни того сезону забрали Кубок України, у фіналі здолавши Ворсклу (1:1, пен. 8:7).

Новы тренер - динамовское сердце. Иди доказывай, но с начало не с Динамо)