9 лютого 2023 19:25

ЗСУ вперше знищили розхвалену російську "вундервафлю" БМПТ "Термінатор"

Збройні Сили України знищили російську бойову машину підтримки танків “Терминатор”.


Про це повідомляє голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За його інформацією, вивести з ладу російську бронетехніку вдалося в лісах під Кремінною.


“Нещодавно орки на своєму головному пропагандистському раша ТБ хизувалися бойовою машиною підтримки танків з гучною назвою «Термінатор». Стільки красивих слів про те, що машину майже неможливо знищити….майже На фото від луганських захисників саме той «Термінатор» з рашистського відео, саме та одиниця, яку так розхвалював пропагандист”, – написав очільник Луганщини.

Гайдай опублікував три фото, на яких видно неушкоджену БМПТ “Терминатор” в об’єктиві камери БПЛА, момент після ураження і займання та вже охоплену полум’ям машину.


БМПТ «Терминатор» – багатоцільова захищена бойова гусенична машина вогневої підтримки. Бойова машина здатна протистояти легкоброньованим цілям, танкам, БМП та вертольотам. БМПТ озброєна двома гарматами калібру 30 мм, великокаліберним кулеметом, а також протитанковим комплексом «Атака-Т». Її екіпаж складається із п’яти осіб.


Загалом відомо про передачу лише 8 одиниць цього типу бронетехніки до складу 90-ої танкової дивізії. Це відбулося у 2020 році, а контракт на виробництво 12 одиниць з підприємством “Уралвагонзавод” підписали ще в 2017-ому.