9 лютого 2023 12:01

"Барса", "Реал" та "Юве" готують перезапуск Суперліги. У ній буде 60-80 команд без постійних членів та поділ на дивізіони.

"Барселона", "Реал" та "Ювентус" мають намір перезапустити Суперлігу Європи.


Сьогодні гендиректор Суперліги Європи Бернд Райхарт оголосив, що клуби-засновники хочуть запустити нову версію проекту.


А22 повідомила, що новий проект став результатом детальних переговорів із більш ніж 50 європейськими клубами щодо фінансових проблем, з якими вони зіткнулися. Протягом останніх місяців А22 та Суперліга Європи атакували АПЛ за таку очевидну фінансову перевагу і той ефект, який вона чинить на інші європейські ліги.


У новій версії Суперліги Європи буде кілька дивізіонів, у яких від 60 до 80 учасників без постійних членів. Кожна команда за сезон проведе щонайменше 14 матчів. Поки що деталей про розподіл клубів за дивізіонами немає. Також невідомо, якою буде система вибування із турніру.

«Реал», «Барселона» та «Ювентус» поки що зберігають у секреті формат нової Суперліги Європи.

Нагадаємо, у квітні 2021 року спроба створення Суперліги обернулася провалом. Клубами-засновниками виступили "Манчестер Юнайтед", "Манчестер Сіті", "Ліверпуль", "Челсі", "Арсенал", "Тоттенхем", "Барселона", "Реал", "Атлетіко", "Ювентус", "Інтер" та "Мілан".


Через два дні після оголошення про створення турніру англійські клуби вийшли з-поміж учасників у зв'язку з невдоволенням уболівальників.