8 лютого 2023 15:22

"Шахтар" досі має сплачувати борги": Палкін знову поскаржився на несправедливе рішення ФІФА

Генеральний директор донецького Шахтаря Сергій Палкін розкритикував правило ФІФА, згідно з яким легіонери українських клубів отримали право припиняти дію своїх контрактів.


Після початку повномасштабної війни у нашій країні ФІФА прийняло правило, згідно з яким легіонери українських клубів отримали можливість припиняти дію своїх угод. Більшість іноземних футболістів залишили Україну та перейшли до закордонних клубів.


Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін в інтерв'ю британському телеканалу ВВС назвав суму, яку донецький клуб втратить через це нововведення.


«Якщо все продовжиться так само, наші втрати становитимуть мінімум 70 мільйонів євро, оскільки 70% гравців підуть повністю безкоштовно. Ми інвестували гроші. Ми придбали цих футболістів перед війною.


З одного боку – ми втрачаємо інвестиції. З іншого – я ще маю виплачувати борги іншим клубам, які продали нам цих виконавців», – сказав Палкін.


Шахтар подавав апеляцію до Спортивного арбітражного суду в Лозанні на правило ФІФА, але інстанція прийняла рішення залишити його в силі.