7 лютого 2023 17:50

Триколор на трибунах стадіону "Ференцвароша": в Угорщині жорстко обламали радісних росіян

У поєдинку 18 туру чемпіонату Угорщини в будапештському дербі Ференцварош на своєму стадіоні обіграв Уйпешт з рахунком 3:1. Команду переможців очолює російський тренер Станіслав Черчесов.

У Росії велику увагу приділили фанатській трибуні Ференцвароша, яка була прикрашена різними кольорами. На думку росіян, то була демонстрація підтримки тренера. Однак використання таких кольорів мало зовсім інше посилання, повідомляє Rrzeglad Sportowy.


На одному із секторів з'явилася підтримка у кольорах російського прапора. Російські ЗМІ відразу підхопили цю тему.


«Уболівальники Ференцвароша вивісили на своїх трибунах прапори Угорщини та Росії на честь російського тренера Станіслава Черчесова, який очолює команду», – написало одне з видань росії.



Як виявилося, вищезгаданий сектор мав відношення не до Росії, а до дружби Ференцвароша та віденського Рапіда. Там же був напис «Tornados», так називається один із фан-груп зі столиці Австрії, що пізніше пояснив один із угорських журналістів.


«Це було свято вболівальників Ференцвароша та віденського Рапіда з нагоди 35-річчя дружби між клубами. Кольори уболівальників віденської команди схожі на російський прапор. Це був просто символ дружби між уболівальниками».


Нагадаємо, що з 2018 року до 2021 року головним тренером Ференцвароша був Сергій Ребров. Під керівництвом українського спеціаліста будапештська команда тричі стала чемпіоном Угорщини.


Ференцварош після 18 матчів очолює турнірну таблицю чемпіонату Угорщини із 44 очками в активі.