7 лютого 2023 17:34

В Ірані заявили, що не планують будувати завод з виробництва дронів у росії

Фото - ua.depositphotos.com


Іран спростував інформацію про будівництво з РФ заводу з виробництва дронів-камікадзе. У Тегерані звинуватили Захід у спробі «приховати свою провину у війні в Україні».


Там звинуватили Захід у поширенні фейків про Іран.


«На жаль, країни, які є найбільшими експортерами зброї та військової техніки на одну із сторін війни ( в Україні — ред.), хочуть ввести в оману світову громадську думку, розповсюджуючи фальшиві новини», — заявив офіційний представник МЗС Ірану Насера Канані Чафі у коментарі Mehr.


При цьому він зазначив, що нібито Тегеран намагається «спонукати сторони шукати політичне рішення». Крім того, дипломат зазначив, що Іран закликає міжнародну спільноту допомогти сформувати таке рішення для завершення війни в Україні.


5 лютого газета The Wall Street Journal повідомила, що Москва і Тегеран поглиблюють військову співпрацю і збираються побудувати завод з виробництва швидших безпілотників Shahed.


Росія та Іран продовжують розвивати тісніші зв’язки та на інших напрямках. Нещодавно вони поєднали свої міжбанківські системи обміну платіжними повідомленнями, відкривши шлях усім іранським банкам для проведення операцій з російськими кредиторами на тлі суворих міжнародних санкцій щодо банківських систем обох країн.


6 січня США запровадили санкції проти шести топ-менеджерів іранської компанії Qods Aviation Industries. Санкції США проти генерала Мерхабі було введено ще 2021 року.