7 лютого 2023 14:49

Володар "Оскара", режисер Мішель Хазанавічус прибув до Києва

Знаменитий французький режисер, сценарист та актор Мішель Хазанавічус прибув до України. Володаря "Оскара" помітили на залізничному вокзалі у Києві.


Супроводжувала зірку українська піарниця та громадська діячка, яка ініціювала запуск фандрайзингової платформи UNITED24, Ярослава Гресь. Знімок оскароносного режисера на вході до столичного вокзалу з'явився у Telegram-каналі цієї самої платформи.




"Мішель Хазанавічус, режисер фільму "Артист", володар премії "Оскар", прибув до Києва", – інформує підпис під фото, яке було опубліковано вранці 7 лютого.


Мета візиту кінодіяча до України не розголошується. Можна лише припустити, що Хазанавічус стане новим амбасадором UNITED24, щоб розповідати світовій громадськості правду про криваву війну в нашій країні.


Варто зазначити, що у січні цього року режисер передав на відновлення міської лікарні в Ізюмі 125 тисяч євро. Таку суму кінозірка зібрав за допомогою аукціону, до якого приєдналися всесвітньо відомі артисти. Наприклад, актор Том Генкс передав друкарську машинку зі своєї власної колекції, а його колега Наталі Портман – кілька плакатів зі своїми автографами.


Загалом, як повідомляли "Суспільне: Культура", вдалося зібрати 250 тисяч євро. З них половину режисер направив на ініціативу UNITED24, а ще половину – Фундації Олени Зеленської, яка займається, зокрема, відновленням лікарні в Ізюмі.


Також додамо, що саме картина Хазанавічуса викликала скандал на Канському кінофестивалі у 2022 році. Все через назву комедії про зомбі – "Z". Користувачам мережі це здалося недоречним з огляду на те, що ініціал Z використовує армія російських окупантів для ідентифікації своєї військової техніки у війні проти України.


Пізніше Хазанавічус змінив назву фільму на Coupez!. Лауреат премії "Оскар" пішов на цей крок, щоб висловити підтримку Україні у війні з Росією та не асоціювати кінокартину із вторгненням РФ.


Раніше OBOZREVATEL також писав, що в Україну приїжджав відомий британський мандрівник, телеведучий та письменник Беар Гріллс. Автора програми Man vs. Wild ("Вижити за всяку ціну") помітили на одній із АЗС.


Фото: Reuters