6 лютого 2023 14:25

Маттеус: "Капітанство Ноєра в "Баварії" більше неприпустимо! До нього ставилися лояльніше, ніж до будь-якого гравця, а тепер у клубі читають, що вирвали у Мануеля серце"

Лотар Маттеус закликав позбавити Мануеля Нойєра капітанської пов'язки у «Баварії».




Колишній гравець мюнхенської команди відреагував на інтерв'ю голкіпера, в якому він критично висловився про звільнення тренера воротарів Тоні Тапаловича.




Капітанство Мануеля Нойєра у «Баварії» більше неприпустимо! Він необережно катався на лижах і тепер дає неузгоджене інтерв'ю, в якому завзято атакує клуб. Хіба він не говорив кілька тижнів тому, що ніхто не стоїть вище за клуб? А тепер це.

Мануель Нойєр – ікона світового футболу. Один із найбільших гравців, які коли-небудь грали за «Баварію» та збірну Німеччини. Я був найбільшим фанатом Нойєра, якого тільки можна собі уявити. Але це його власна вина, що після нещасного випадку на лижах і цього інтерв'ю монументальність сильно похитнулася.


Нещасним випадком у горах він надав своєму клубу таку ведмежу послугу, що їм доведеться обходитися без незамінного класу Мануеля протягом кількох місяців – можливо навіть завжди – і продовжувати виплачувати йому щедру зарплату. Де в «нормальному» житті могло статися щось схоже?


Якщо працівник з необережності стає причиною дорожньо-транспортної пригоди і тому йому більше не дозволяють працювати, я хочу подивитися, як у нього потім будуть справи у фінансовому та соціальному плані.

«Баварія» від початку ставилася так лояльно до Нойєра, як до жодного іншого гравця. Одного Сержа Гнабрі публічно кинули в пекло (за відвідування тижня моди в Парижі – прим.), а на адресу Мануеля не прозвучало жодного злого слова. "Баварії" довелося підписати Яна Зоммера за дуже великі гроші, а тепер їм доводиться читати, що вони вирвали у нього [Нойєра] серце.


Я повністю розумію, що Мануель по-людськи розчарований тим, що його найкращого друга та тренера воротарів звільнили. Але кадрову політику проводить клуб, а не воротар. Завдяки своїм виступам він, природно, придбав більше влади та впливу, ніж переважна більшість гравців. Це також нормально. Винятковий гравець, виняткові права.

Він був гарантом усіх великих досягнень останніх десяти років поряд із Робертом Левандовським. Але це не дає йому права так чинити, – написав Маттеус у своїй колонці.