6 лютого 2023 13:30

Вербувальники "Вагнера" почали по другому колу приїжджати в російські колонії

Фото - ua.depositphotos.com


Вербувальники ПВК "Вагнер" почали по другому разу приїжджати в російські колонії, звідки вже забирали ув'язнених на війну в Україну.


Джерело: російське видання "Медиазона"


Деталі: За словами засуджених, з якими спілкувалися журналісти, тепер вербування проходить у менш урочистій обстановці: ув'язнених більше не шикують на плацу, а засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин не прилітає на вертольоті.


Також ув'язнені розповіли, що під час зимового вербування на війну погоджуються їхати вдвічі-втричі менше людей, ніж це було восени та навесні. А вербувальникам ставлять запитання, скільки відсотків із тих, хто раніше погодився воювати, повернулися живими.


Також видання зазначає, що ув'язнені перестали вірити обіцянкам вагнерівців через новини в медіа та телефонні розмови із завербованими, які розповідали, що зокрема під Бахмутом живими лишилося 20% із тих, хто поїхав на війну.


Скільки саме ув'язнених воюють у "ПВК Вагнера", невідомо.


У листопаді 2022 року "Медіазона" повідомляла, що за вересень і жовтень 2022 року кількість арештантів скоротилася на 23 тисячі осіб. Після цього ФСВП два місяці не оновлювала статистику, а наприкінці січня випустила нові дані, з яких випливає, що кількість ув'язнених перестала скорочуватися після рекордного падіння восени.


Видання вважає, що це може свідчити про те, що темпи вербування в ПВК "Вагнер" знизилися.