31 січня 2023 22:08
7

Офіційно. Ілля Забарний переходить в "Борнмут"

Київське «Динамо» досягло угоди з англійським «Борнмутом» про трансфер 20-річного центрального захисника Іллі Забарного.


За умовами трансферу клуби також погодили проведення благодійного товариського матча.


Ілля Забарний народився 1 вересня 2002 року в Києві. Вихованець ДЮФШ «Динамо» імені Валерія Лобановського (тренери – Сергій Беженар та Артем Яшкін).


У складі команди «Динамо» (U19) дебютував 7 березня 2019 року у виїзному матчі проти львівських «Карпат» (2:1). За молодіжну команду «біло-синіх» U21 захисник провів першу гру 17 травня 2019 року в домашньому протистоянні з полтавською «Ворсклою» (1:1).


Уперше до заявки основної команди «Динамо» на офіційний матч був включений 15 березня 2020 року, коли «біло-сині» грали вдома з чернігівською «Десною» (1:1). Повноцінний же дебют стався 11 вересня 2020-го, причому також у домашньому матчі з «Десною» (0:0).


А за чотири дні 18-річний захисник уперше зіграв у єврокубках – на НСК «Олімпійський» проти голландського АЗ у рамках третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів (2:0). Примітно, що на момент проведення матчу з голландцями Іллі було 18 років та 14 днів, що зробило його другим наймолодшим дебютантом нашої команди в єврокубках.

Безумовно, успіхи молодого захисника не залишилися непоміченими, і Забарний у вересні отримав виклик до молодіжної збірної України, за яку дебютував у виїзному матчі з Данією (1:1). Але на цьому стрімке сходження кар'єрними сходами для футболіста не закінчилося, і в жовтні він уперше був викликаний до розташування національної збірної «жовто-синіх».


Дебют припав на товариський матч проти чинного чемпіона світу Франції, який відбувся 7 жовтня 2020-го на «Стад де Франс», а потім були поєдинки проти не менш іменитих Німеччини та Іспанії в Лізі Націй. У складі національної збірної України Забарний провів усі матчі без замін на Євро-2020, де наша команда дісталася чвертьфіналу.

Загалом у біло-синій футболці захисник провів 84 матчі (50 в УПЛ, 4 - у Кубку та Суперкубку України, 30 - в єврокубках) та забив 1 м'яч.

Як наочно продемонстрував Забарний, незважаючи на молодий вік, він уже готовий до серйозних викликів. Бажаємо Іллі швидкої адаптації в англійській Прем'єр-лізі, надійної гри, перемог і успіхів у подальшій кар'єрі!


успеха Илья З !
Удачи, Илья !
Щось не чути стало усix "Cуркiс жлоб, ранiше продавати надо " експердiв
Сховати
Dmitriy, так тому і не чути, бо вчасно продав, а не залишив деградувати під керівництвом найгеніальнішого тренера
Dmitriy, а то так, все покупае, та покупае і нічого не продає
По думаешь, АПЛ. Зато Беседин будет греться в Кипре на пляже.
Успіхів!