30 січня 2023 19:21
1

"Контракт Циганкова з "Жироною" було підписано вже давно". Циганик поділився подробицями трансферу українця

Відомий спортивний журналіст Ігор Циганик розповів про трансфер півзахисника національної збірної України Віктора Циганкова з київського Динамо до іспанської Жирони.


Віктор Циганков перейшов із Динамо до Жирони у зимове трансферне вікно. Контракт українського хавбека з київським клубом минув у червні, і після його завершення футболіст міг залишити «біло-синіх» безкоштовно.

Однак Жирона запропонувала п'ять мільйонів євро плюс 50% прибутку від наступного перепродажу Циганкова, що влаштувало керівництво киян.

Спортивний журналіст Ігор Циганик в ефірі авторської програми на ютуб-каналі "FootballHub" поділився подробицями трансферу українського півзахисника до іспанського клубу.

«Мені здається, що контракт Циганкова із Жироною було підписано вже давно. Вони чекали, коли залишиться півроку до завершення угоди гравця із Динамо. Зрозуміло, що це є порушення. Циганков після відпустки не приїхав до Динамо на медогляд, бо боявся, що не зможе виїхати з України», – сказав Циганик.


Циганик також поділився думкою про подальші кар'єрні перспективи Циганкова.

«Циганков для Жирони – це бізнес-проект. Через рік вони спробують його продати мільйонів за 15, наприклад, у Валенсію, або ще якийсь клуб із грошима з Іспанії чи Італії. Про Манчестер Сіті поки не говорю. Щоб перейти туди, треба забити голів 40 за Жирону», – додав Циганик.

Нагадаємо, що Жирона разом із англійською Манчестер Сіті входять до «City Group».

Контракт 25-річного Циганкова з Жироною дійсний до літа 2027 року. Авторитетний портал Transfermarkt оцінює гравця у 22 мільйони євро.
Циганик не товаришує з логікою. Якщо Жирона заплатила 5 мильонів і якщо дійсно 50% з перепродажу піде Динамо. При тому що зп у Циганкова десь біля 2 м. То якщо Жирона продасть за 15 лямів, чистого прибудку з Віті іспанці отримають 500 тисяч (15-7.5-5-2 - де 7.5 - 50% для Динамо, 5 те що Жирона наче заплатила Динамо і 2 зп Віті). Оце бізнес проект по Ігорю Цигантку)