30 січня 2023 14:31

Ді Марія про поведінку Аргентини у матчі з Нідерландами: "Ми святкували їм в обличчя, але після гри, а вони говорили до. У результаті ми перемогли, а вони вирушили додому"

Анхель Ді Марія висловився про поведінку гравців Аргентини у матчі ЧС-2022 з Нідерландами.


Аргентина обіграла Нідерланди в 1/4 фіналу турніру в Катарі (2:2, по пенальті – 4:3). Після вирішального пенальті Лаутаро Мартінеса аргентинці святкували вихід до півфіналу прямо перед голландцями.


– Можливо, ми святкували їм у вічі. Але це було після матчу, а не до. Вони ж розмовляли перед матчем.

Ми завжди говорили про них із повагою. Скалоні завжди приходив на прес-конференції з повагою до суперника, а у них все було не так: вони говорили про пенальті, про Мессі, про те, що не можна грати вдесятьох, про те, що буде, якщо не всі гравці бігають...


Після такого нормально відчувати гнів усередині. У результаті ми перемогли і показали, що таке Аргентина та аргентинці, а вони вирушили додому.


- Як ви сприйняли ситуацію, коли голландці щось кричали Лаутаро перед останнім пенальті?


– Вони хотіли зробити щось у стилі Дібу (прізвисько Еміліано Мартінеса – прим.), але у них не вийшло. Коли Енцо Фернандес пішов виконувати удар, я став перед ними, тож його спокійно пропустили.


Резервний арбітр нічого не сказав, і це було неповажно. Одна справа, коли це робить воротар, коли ти віч-на-віч, а інша справа, коли це робить гравець у центрі поля, – сказав хавбек «Ювентуса».