28 січня 2023 12:21

Росія дезінформує про кількість убитих росіян у Макіївці: розвідка Британії назвала цифру

Фото - ua.depositphotos.com


У публічних заявах Росії повсюдно присутня дезінформація. Один із таких прикладів - кількість загиблих при ударі ЗСУ по базі російських окупантів у Макіївці в новорічну ніч.


Як повідомляє Міноборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки, тоді в окупованій Макіївці Донецької області російські війська втратили понад 300 солдатів. Британська розвідка підрахувала, що більшість із них, швидше за все, були вбиті або зникли безвісти, а не поранені.

Зазначається, що після цього удару міністерство оборони Росії зробило рідкісний крок, публічно визнавши, що воно зазнало втрат, заявивши, що 89 людей загинули.


"Російські офіційні особи, імовірно, прийшли до висновку, що уникати коментарів в умовах широко поширеної критики на адресу російського командування з приводу інциденту було неможливо", - зазначає розвідка Британії.

Британці зазначають, що різниця між кількістю жертв, визнаних Росією, і ймовірною справжньою загальною кількістю ліквідованих окупантів підкреслює повсюдну присутність дезінформації в публічних заявах Росії.

"Зазвичай це відбувається через поєднання навмисної брехні, санкціонованої вищим керівництвом, і передачі неточних звітів більш молодшими чиновниками, які прагнуть применшити свої недоліки в російській культурі "звинуватити і звільнити"", - йдеться в ранковому зведенні розвідки.