27 січня 2023 22:35

Бельгія оголосила найбільший пакет допомоги для України з ракетами NASAMS

Фото - ua.depositphotos.com


Уряд Бельгії ухвалив рішення про пакет оборонної підтримки для України, що підсилить нашу протиповітряну оборону, повідомив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.


"Сьогодні ж маємо вагому новину з Бельгії – країни, у якій розташовані керівні структури Євросоюзу. Є рішення уряду Бельгії про пакет підтримки для нашої оборони. Те, що посилить ППО, те, що збільшить мобільність наших військових на полі бою. Я дякую за цю підтримку. Я дякую всім країнам, усім лідерам, які цього тижня своїми рішеннями довели, що російська агресія зазнає поразки", - сказав Зеленський.

Прем'єр-міністр Бельгії Олександр де Кро у Twitter зазначив, що це найбільший пакет допомоги від країни: "Україна має бути в змозі захистити себе від жорстокої російської агресії. Саме тому Бельгія посилює свою військову підтримку України, надаючи найбільший на сьогодні пакет допомоги. Україна переможе у цій війні. Наша безпека та наші цінності також перебувають під загрозою".


Уряд Бельгії ухвалив рішення про виділення пакета військової допомоги для України на суму 92 млн євро сьогодні, 27 січня.

Міністр оборони Бельгії Людевін Дедондер повідомила, що до пакету допомоги входять ракети для ППО, протитанкові ракети, кулемети, гранати, боєприпаси, та броньовані джипи. Вона зазначила, що частина з них закуплена в приватних компаніях.