27 січня 2023 21:42

ЗМІ: Бразилія відмовила Німеччині надати снаряди для танків, які передадуть ЗСУ

Фото - ua.depositphotos.com


Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва відхилив прохання Німеччини щодо постачання боєприпасів для танків Leopard, які Берлін передасть Україні.


Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Folha de S.Paulo.

Як зазначається, це рішення було ухвалено минулої п'ятниці на зустрічі з очільником Збройних сил Бразилії Раулем Ботельйу та міністром оборони Бразилії Хосе Мусіо. Це було напередодні відставки командувача армії Жуліо Сезара де Арруда.

За словами військових та політиків, які поінформовані про цей епізод, Арруда сказав, що Бразилія отримає близько 25 мільйонів реалів за велику кількість боєприпасів, що зберігаються для її танків Leopard.

Лула відмовився, аргументуючи це тим, що не варто провокувати росіян. Бразилія, попри осуд вторгнення 24 лютого 2022 року в ООН, зберігає позицію нейтралітету з економічних причин, відмовляючись брати участь у санкціях проти президента Росії Володимира Путіна.

Нагадаємо, що обраний президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва зустрівся з представниками Росії та України напередодні своєї інавгурації та закликав до припинення війни.

Пізніше міністр економіки України Юлія Свириденко презентувала формулу миру, запропоновану президентом Володимиром Зеленським, новообраному президентові Бразилії.