26 січня 2023 18:03

Хосеп Гвардіола: "Якщо "Барселона" покличе мене, я туди поїду, це мій клуб"

Головний тренер "Манчестер Сіті" Хосеп Гвардіола розповів про перехід свого колишнього помічника Мікеля Артети в "Арсенал". Він зазначив, що стосунки нинішнього наставника "канонірів" із лондонським клубом схожі з тими почуттями, які відчуває сам фахівець до "Барселони", куди він готовий повернутися в будь-який час.


"Відносини Артети з "Арсеналом" схожі на мої з "Барселоною". Я можу тренувати "Манчестер Сіті", можу працювати де завгодно, але якщо "Барселона" покличе мене, я поїду в "Барселону". Це мій клуб.


Я пам'ятаю один матч, коли Артета ще працював моїм помічником. Зазвичай він завжди стрибав, святкуючи голи. У тому матчі ми забили багато голів. Я стрибав і святкував, потім повернувся - а Артета сидить. Ми грали з "Арсеналом". Тоді я зрозумів: "Цьому хлопчику подобається "Арсенал".


У всіх є свої мрії, і я знаю, що він пішов у клуб, про роботу в якому мріяв. Він був фанатом "Арсеналу", тому що грав там, був капітаном і любив цей клуб. Коли йому надійшла пропозиція від "Арсеналу", я не хотів йому заважати. Життя занадто коротке. Ти повинен літати", - цитує Гвардіолу Mundo Deportivo.