26 січня 2023 14:47

Адвокат жертви Алвеса: "Сподіваюся, що все закінчиться тим, до чого йде – тюремним терміном"

Естер Гарсія Лопес, адвокат жертви колишнього футболіста "Барселони" Дані Алвеса, прокоментувала хід судової справи про зґвалтування з боку бразильського гравця.


«Незалежно від того, чим закінчиться справа, для мене показовим є те, як воно почалося. Є деякі публічні діячі, які вважають себе вищими за добро і зло, які думають, що такій дівчині, як моя клієнтка, ніхто ніколи не повірить. Багато жінок не засуджують [гвалтівника], коли справа стосується публічної особистості, через труднощі на емоційному та судовому рівні. Але я думаю, що в цьому випадку все закінчиться тим, до чого йдеться – сподіваюся, що закінчиться тюремним терміном. Арешт без права на заставу є показовим.


Вона дала свідчення [що згвалтування] без будь-яких протиріч, але це рідкість. Багато жінок страждають від посттравматичного стресу та забувають деталі, про які потім згадують, і це не скасовує істини. Але в її випадку цього не сталося: вона пам'ятала все від початку до кінця. Це, а також можливість втечі Алвеса, який має сприятливе фінансове становище та подвійне громадянство, стали вирішальними для його арешту», – наводить слова Гарсії Лопес UOL.


Нагадаємо, 39-річного футболіста може засудити до позбавлення волі на строк від 4 до 12 років.