23 січня 2023 10:15

Ще один гравець "Шахтаря" може перейти до англійського клубу: зірковий хавбек цікавий екс-чемпіону АПЛ

Фото - ua.depositphotos.com


Бразильський півзахисник Тете донецького Шахтаря, який зараз виступає за французький Ліон на правах оренди, може невдовзі змінити клубну прописку.

Бразильський хавбек Шахтар Тете потрапив до сфери інтересів ще одного англійського клубу. У послугах 22-річного півзахисника серйозно зацікавлений Лестер, повідомляє журналіст Екрем Конур.

Раніше була інформація, що інтерес до Тете виявляють три клуби англійської Прем'єр-ліги – Евертон, Вулверхемптон та Ноттінгем Форест.

Футболіст перебуває на контракті із Шахтарем, але зараз перебуває в оренді в Ліоні після того, як ФІФА призупинила дію контрактів усіх іноземних гравців в Україні внаслідок вторгнення росії.


У поточному сезоні бразилець зіграв за французьку команду 19 поєдинків, забив шість м'ячів та оформив п'ять асистів.


Тете перейшов до Шахтаря з бразильського Греміо у лютому 2019 року за 15 мільйонів євро. У складі донецького клубу футболіст провів 108 матчів, у яких забив 31 м'яч та зробив 15 результативних передач.

Контракт Тете з донецьким клубом спливає наприкінці цього року. Transfermarkt оцінює гравця у 25 мільйонів євро.

Наразі Лестер посідає 14-е місце у турнірній таблиці АПЛ, набравши 18 очок у 20-ти матчах. Нагадаємо, що у сезоні 2015/16 «лисиці» стали чемпіонами Англії.

Додамо, що раніше колишній півзахисник Шахтаря Михайло Мудрик підписав контракт із Челсі до літа 2031 року.