22 січня 2023 21:18

"Деякі з його пасів були геніальними": огляд англійських ЗМІ на гру Зінченка з МЮ – відомі оцінки українця

У матчі Арсеналу та Манчестер Юнайтед Олександр Зінченко не відзначився голом чи результативною передачею, але взяв активну участь у двох забитих голах. Британська преса та статистичні портали оцінили дії українця.

Сьогоднішній поєдинок 18-го туру чемпіонату Англії між Арсеналом та Манчестер Юнайтед завершився перемогою лондонської команди (3:2).

Українець Олександр Зінченко вийшов у стартовому складі «канонірів» на позиції лівого захисника і провів на полі 90 хвилин ігрового часу, а також встиг активну участь у двох голах «канонірів».


Статистичний портал Sofascore поставив Зінченку оцінку 6,7. Найкращим у Арсеналу став Сака з 8,1.

Інший портал WhoScored оцінив дії українця на 6,6. Найкраща оцінка у «канонірів» у Нкетії, який оформив дубль.


Зазначимо, що Зінченко отримав другу найвищу оцінку в Арсеналі серед усіх гравців лінії захисту, які вийшли у старті за версією обох порталів.


Британська преса також оцінила гру Зінченка у матчі проти Манчестер Юнайтед.


Pain in the Arsenal поставив захиснику 8 із 10, а також зазначив, що українець взяв на себе роль лідера команди та віддавав фантастичні передачі.


«Після відносно спокійного дебютного періоду Зінченко взяв на себе роль лідера у другому таймі, переміщуючись углиб поля та перевантажуючи півзахист МЮ. Деякі з його пасів були геніальними».

Football London відзначив вдалі дії Зінченка проти Антоні та поставив 6 із 10.

«Трохи відтіснив Антоні, не давши йому вплинути на гру та володіти м'ячем так, як йому хотілося б. Передач було не так багато, як завжди, але все ж таки вдалося зробити важливих пасів».

Цього сезону у всіх турнірах за «канонірів» Зінченко провів 14 матчів і відзначився однією результативною передачею.


Угода між Арсеналом та Зінченком діє до 30 червня 2026 року. Transfermarkt оцінює гравця у 32 мільйони євро.


Арсенал продовжує лідирувати в турнірній таблиці АПЛ, Ман Сіті йде другим і відстає на п'ять очок, щоправда, команда Зінченка має матч у запасі. МЮ розташувався на четвертій позиції.

У наступному турі Арсенал зіграє з Евертоном Віталія Миколенка. Матч заплановано на 4 лютого. Але раніше, 27 січня, команда Зінченка зустрінеться з Манчестер Сіті в Кубку Англії.