22 січня 2023 11:02

Колишній тренер "Карпат": "Ідейє був на перегляді у "Фейєнорді", і я за ним спостерігав з кущів, щоб мене не помітили"

Фото - ua.depositphotos.com


Колишній тренер Карпат Павло Кучеров розповів, як свого часу стежив за нігерійським нападником Брауном Ідейє, який потім грав за Динамо.


– Років вісім тому до цього моменту я його привозив на перегляд до Віллема II, але його туди не взяли. Я побачив Ідейє, коли він грав за збірну Нігерії на молодіжному чемпіонаті світу в Канаді. Мене вразили його якості. Він сильний на завершенні, у грі у штрафному майданчику, впевнено діє головою.

Потім він був на перегляді у Феєноорді, і я за ним спостерігав із кущів, щоб мене не помітили. Ідеє їм не підійшов, і я його покликав до Віллема II. Для цієї команди він був би ідеальним гравцем, але, на жаль, тренерам не сподобався. Мені сказали, що він не може грати на маленькому просторі і взагалі дерев'яний. Я кажу так! Тому що він з Африки його такому просто не вчили, він у футбол босоніж грав. Але він може забивати та приносити результат». Не переконав!

Браун у нас потренувався тиждень, а потім виїхав до Швейцарії. Коли ми зустрілися в Україні, він мені помстився за невдалий перехід у Віллем II (сміється, – прим. А.П.).