20 січня 2023 16:38
1

Дмитро ПОВОРОЗНЮК: "Надєїн, надихнувшись відбором гравців, думає створити "Верес-2" для участі у другій лізі"

Ведучий проєкту «Трендець» та гравець «Вереса» Дмитро Поворознюк розповів про ініціативу з народним відбором гравців у рівненському клубі.


«Що за колхозники, як можна брати в УПЛ людей з вулиці?Які молодці, дали пацанам шанс в професіоналах! Люди мають полярні погляди на одну і ту саму тему.


Наводжу факти для тих, хто вміє думати та аналізувати про народний відбір «Вереса»:


1. «Верес» отримав майже 1000 заявок від футболістів з різних міст


2. 330 гравців приїхали до Рівного на відбір.


3. Відбір проводили тренери основної команди разом із Юрієм Віртом, і це показує серйозність.


4. Замість одного футболіста, відібрали ТРЬОХ. Вони тренуються зараз з основою і мають шанс підписати професійний контракт.


5. На трансферному ринку замість засипати грошима, Верес знайшов футболістів зі «спортивним голодом» і нереалізованим талантом.


6. Вихованець «Динамо», гравець з МФК «Миколаїв» і з «Яруда». 18 років, 22 і 22 - кожен із них може прогресувати та закріпитися в основі.


7. Медіаохоплення цього відбору сягнули кількох мільйонів. Тільки на клубному ютуб каналі випуски з відбору зібрали 200к переглядів.


8. Тренер U-19 «Вереса», Олег Шандрук, попросив організувати влітку відбір з народу до молодіжної команди.


9. Компенсація, травма, перехід з молодіжного в дорослий футбол, банкрутство команди, війна і спад футболу - є багато причин чому футболістам складно знайти команду. Але талантів багато, мало клубів.


10. Іван Надєїн (президент клубу), надихнувшись відбором, думає створити Верес-2 для участі в 2-й лізі.


11. Відбір обійшовся «Вересу» в 100к гривень. Майже вся сума за оренду другого поля і премія працівникам. Половину суми покрив спонсор. Ефект від відбору в рази перекрив витрати


12. За відбором стежили тисячі людей які, можливо, ніколи не цікавилися «Вересом», а тепер дізналися про нього. Менеджмент буває двох типів: Пасивний - не брати відповідальність, не ризикувати і економити кошти є. Активний - брати відповідальність, ризикувати, інвестувати кошти в нові напрямки, людей та проєкти і цим в середній перспективі принести успіх. Якщо ви вважали, що народний відбір - колхоз і лише для хайпу та медіа - ви пасивний менеджер.Якщо бачите в цьому різносторонньо успішний проєкт - ви активний менеджер. Обирайте…», - написав Поворознюк в Інстаграмі.

Плюс