14 січня 2023 18:51

ФІФА відкрила дисциплінарну справу щодо Асоціації футболу Аргентини за поведінку гравців після фіналу ЧС-2022

ФІФА порушила дисциплінарну справу щодо Асоціації футболу Аргентини (AFA) у зв'язку з образливою поведінкою гравців після фіналу ЧС-2022, повідомляє прес-служба організації.


"Дисциплінарний комітет ФІФА порушив справу проти Аргентинської футбольної асоціації у зв'язку з можливими порушеннями статей 11 (Агресивна поведінка та порушення принципів чесної гри) та 12 (Проступки гравців та офіційних осіб) Дисциплінарного кодексу ФІФА, а також статті 44 Регламенту чемпіонату світу з футболу ФІФА у Катарі 202 у поєднанні з Положеннями про ЗМІ та маркетинг чемпіонату світу з футболу ФІФА у Катарі 2022 під час фінального матчу Аргентина проти Франції на чемпіонаті світу", - ідеться в заяві.


Після гри аргентинський воротар Еміліано Мартінес, який отримав приз найкращому голкіперу турніру, дозволив собі продемонструвати непристойний жест під час церемонії.


Після гри було опубліковано відео, на якому аргентинський воротар оголосив у роздягальні хвилину мовчання за французьким футболістом Кільяном Мбаппе.

Збірна Аргентини стала триразовим чемпіоном світу, перемігши у фіналі турніру в Катарі команду Франції в серії пенальті (3:3, 4:2 - по пенальті).