14 січня 2023 10:50

Мукоко може бути не 18 років, а 22. "Челсі" та "Ньюкасл" можуть відмовитися від форварда "Борусії" у разі розслідування

З'явилися сумніви щодо віку форварда «Борусії» Юссуфи Мукоко.

Як стверджує Bild, нападнику може бути 22 роки, а не 18 років.


Про це пишуть із посиланням на документи, надані журналістам прийомним батьком Мукоко, який також розповів, що справжнє ім'я гравця Юссуффа Мохамаду. Публікацію цих документів заборонено згідно із законом.

Мукоко народився в Камеруні, а 2014 року переїхав до Німеччини, де його всиновили. У 14 років він потрапив до «Борусії» U19.


Раніше 21 із 30 гравців, викликаних до збірної Камеруну U17 на відбіркові матчі молодіжного чемпіонату африканських націй, провалили МРТ-тести, необхідні для підтвердження їхнього віку. Потім із тестом не впоралися ще 11 гравців.


У зв'язку із цим виникли сумніви, що Мукоко 18 років.


Daily Mail направила до Німецького футбольного союзу (DFB) запит із цього приводу. Там відповіли: «Ми не даємо коментарів щодо будь-яких спекуляцій».


У 2017 році DFB вже виступав із заявою щодо віку Мукоко, офіційною датою народження якої значиться 20 листопада 2004 року.


«DFB провів кілька раундів переговорів із «Боруссією» на різних рівнях. На запит DFB було проведено ретельну перевірку фактів, і відповідальні особи у «Борусії» завжди вказували, що не сумніваються в справжності документів.

Отже, сумнівів у віці гравця немає. У цьому питанні DFB покладається на факти, надані рідним клубом гравця», – заявляв DFB у 2017 році.


Daily Mail пише, що «Ньюкасл» та «Челсі», які зацікавлені у придбанні Мукоко, готові вийти з переговорів у разі, якщо розслідування віку гравця продовжиться.