10 січня 2023 14:52

Олексій Сич про переведення на фланг захисту: "Ротань запитав, чи дивився я матчі "Манчестер Сіті"

Український захисник «Кортрейка» Олексій Сич розповів, у який момент його перевели з опорної зони на правий фланг оборони.


– Перший раз мене поставив на цю позицію Ротань на зборі молодіжки у Туреччині. Руслан Петрович мене запитав, чи дивився я матчі «Манчестер Сіті». Вони грають за подібною схемою, коли латералі заходять в опорну зону. Тому під час оборони я грав правого захисника, а під час нападу – опорного. Для мене не було чогось нового у цій схемі.

– Як тобі працюється з Ротанем, що він за тренер?


– Це дуже топовий тренер. Мені подобається його стиль та манера гри. Вихід на Євро-2023 великого вартий. Ми граємо під його керівництвом у класний футбол. Тому хочу подякувати Руслану Петровичу.


– Здивувався, коли дізнався, що Ротань очолив «Олександрію»?


– Особливого здивування не було. Він вже давно цього хотів, збірної йому було замало. Ми збираємося раз в пів року на два тижні, а Ротань хоче бути в роботі кожен день. Це для нього новий виклик, думаю, йому буде цікаво спробувати себе у клубному футболі.


– У якому топовому чемпіонаті ти хотів би спробувати себе у майбутньому?


– Хочеться ставити перед собою якнайвищу планку, а це – АПЛ. Але, щоб туди потрапити, потрібно докласти дуже багато зусиль і мати немало фарту. Що стосується команди, то «Ман Сіті» Гвардіоли – це моя мрія. У Пепа топове мислення, ставлення до футболу і гравців. Коли дивися гру його «Ман Сіті», то отримуєш задоволення, – сказав Сич.


Фото: ФК "Кортрейк"