9 січня 2023 19:55

Журналіст: "Малиновського беруть на позицію правого інвертованого вінгера"

Журналіст Андрій Сеньків у відео на каналі "Гуд Ібенінг!" висловив свою думку про трансфер Руслана Малиновського у "Марсель".


"Неочікувано виринув "Марсель", була інформація що вони відмовляться від його трансферу, бо дорого.


Що потрібно знати про цей трансфер та про "Марсель"?


"Марсель" є командою, яка прямо зараз бореться за друге місце у Лізі 1. В чемпіонаті Франції, є ПСЖ та всі інші команди. "Марсель" команда, яка йде до другого місця, команда здорово почала відрізок після чемпіонату світу і команду тренує Ігор Тудор, який є адептом Джанп’єро Гасперіні.


"Марсель" грає за тією ж схемою та принципами, які використовує "Аталанта". "Марсель" здебільшого грає за схемою 3-4-3. Один форвард здебільшого є центральним, а інші двоє інвертованими вінгерами, котрі грають в центрі й часто бувають в "гострих" зонах та фазах гри. На флангах їм робити нічого, бо є латералі.


З того, що я почув у французьких медіа, Малиновського хочуть бачити не в центрі, де він грає в збірній, а на позиції де він грав у "Аталанті", тобто правого інвертованого вінгера.


Що в цьому сезоні з цим у "Марселя"?


Фактично було два лівоногих атакувальних гравці, які змінювались почергово на цій позиції. Перший це бразилець Жерсон, який добре провів минулий сезон, але здувся в цьому і його продали за 20 млн євро у "Фламенго". Також на цій позиції гра Гендузі, хоча переважно він любить грати дещо нижче. Найголовнішим конкурентом Малиновського є турок Дженгіз Ундер, котрого влітку викупили з "Роми". Який круто провів попередній сезон, забивши 10 голів та віддавши 2 асисти. Але в цьому сезоні основний гравець Ундер грає так собі, 1 гол та 1 гольова передача. Xg Ундера 3,5, але він забив лише 1 м’яч. Це фактично найбільший нереалізатор "Марселя". Ундер грає дуже нестабільно.


Малиновського беруть фактично для конкуренції Ундеру, для різноманіття гри на позиції правого інвертованого вінгера. Чи може Малиновський робити те саме що Укндер? Може. Чи може він це робити стабільно? Є питання. Ці два футболісти будуть між собою на рівних конкурувати.


Я радий переходу Малиновського в "Марсель", бо він нарешті гратиме у футбол, а не як останні півроку в "Аталанті". Я не радий, що Малиновський не перейшов у "Тоттенхем" і після цього трансферу він навряд чи поїде в команду вищого рівня, кращу. Я думаю "Марсель" залишиться його стелею.


Обставини склались так, що Малиновського продали не так вчасно і не за такі гроші, як могли б. Не тоді коли були пропозиції від "Інтера" або "Тоттенхема".