7 січня 2023 09:30

Екс-гравець "Динамо" Самойлов: "Коли грав у росії на початку 00-х, вже тоді було видно, що вони зверхньо ставляться до українців"

Екс-гравець "Динамо" Віталій Самойлов розповів про ставлення до себе з боку росіян під час його виступів у чемпіонаті Росії.


"Коли я там грав на початку 00-х, вже тоді було видно, що вони трохи зверхньо ставляться до українців. Ці їхні фрази "спочатку ми, а потім хохли". Мене вже тоді почало бісити. А одного разу один із моїх близьких на той час товаришів сказав: "Коли ми вже від вас відгородимося 6-метровим парканом?"


Хоча, з іншого боку, у мене був один знайомий міністр і він мені допомагав усім, чим можна і не можна. Наприклад, потрібно було з футбольних справ отримати офіційну прописку, щоб я міг літати з міста в місто. Я прийшов до їхньої служби, яка цим займається. Вийшла жінка – майор. Там була черга, і вона за всіх почала казати мене, що наш Ющенко про щось сльозливо благав Путіна, стоячи навколішки. Уся черга вщухла.


Я послухав і відповів: "Ви бачили, як він стояв навколішки? Що ви мені розповідаєте свої історії?" Її це так розлютило, що вона порвала мою заяву. Сказала, що я нічого не отримаю і втекла до свого кабінету. Але згодом цей міністр допоміг мені отримати потрібний дозвіл", - сказав Самойлов.