5 січня 2023 15:03

"Його знайшов Йовичевич": екс-гендиректор "Карпат" назвав вдале підписання клубу, яким цікавився "Реал"

Колишній генеральний директор Карпат, який нині обіймає аналогічну посаду в Руху, Ігор Дедишин поділився деталями підписання нападника Райо Вальєкано Лукаса Переса.

У січні 2011 року іспанець Лукас Перес перейшов до Карпат з Райо Вальєкано на правах вільного агента. Як зізнався тодішній гендир зелено-білих Ігор Дедишин, ідея запросити форварда належала нинішньому головному тренеру Шахтаря Ігору Йовічевичу.


«Його знайшов Йовічевіч, який працював тоді у скаутському відділі Карпат. Він мав багато контактів в Іспанії, і він знав, що Перес був у розширеному списку Реала».


Хорватський фахівець особисто їздив переглядати Лукаса в іграх за другу команду Райо, після чого гравець приїхав до Львова.


«Йовичевич спілкувався зі скаутами Реала, напевно від них і отримав інформацію щодо Лукаса. Потім поїхав, глянув на нього у матчах за Райо Вальєкано Б і познайомився з його агентом. Лукас нам дуже сподобався і тому ми запросили його на перегляд», – розповів Дедишин в інтерв'ю сайту «Український футбол».


При цьому функціонер не вважає, що Карпати забрали Переса біля Реала, адже мадридський гранд не виявляв прямої зацікавленості у трансфері юного нападника, а лише стежив за ним.


Фото: ФК "Рух"