3 січня 2023 17:04

Блогер: "Лише двоє гравців "Динамо" мають за плечима більше однієї втрати, яка завершилася ударом по воротах"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграм-каналі розповідає про лідерів сезону Прем'єр-ліги з втрат, які завершилися ударами по воротах.

Лідери сезону УПЛ
Низькі втрати, що завершилися ударами по воротам


Низькі втрати, що завершилися ударами по воротам

Перше: низькі, бо сталися на дистанції 40 та ближче метрів від власних воріт.
Друге: завершилися «привезеними» ударами по власних воротах.


Пам’ятаєте ще розповідь про вертикальність та п’яте місце Металіста 1925 в рейтинзі найменш прямолінійних (далі лише Олександрія, Дніпро-1, Динамо та Шахтар)?


Ось тут поговоримо трохи про прямі наслідки того, що якась команда намагалася грати у футбол з гравцями, яких до футболу не привчали змалечку.


Отож, в топ-20 за кількістю низьких втрат, що обернулися ударами одразу 6 (!) гравців Металіста 1925:


- Микита Безуглий, Артем Габелок та Дмитро Кравченко привезли своїми діями по 3 удари на власні ворота
- Ігор Курило, Максим Жичиков та Андрій Борячук по 4


Довгий час Кривенцов намагався будувати футбол, де не буде бий-біжи, а гравці пробуватимуть дійсно грати. Як показав час, то в нього не вийшло. Він не зміг вставити вже доволі дорослим людям мізки, які полінувалися вставити дитячі тренери, коли це було можливо. Тому розумію чому усім сторонам не вистачило терпіння.

Ось це і є біль українського народу в футболі: на дитячому рівні футболістів не вчать якісно тримати м’яч та будувати атаки в інший спосіб, окрім довгого удару пиром вперед в боротьбу. Винятків дуже мало...


4 Андрій Борячук (Металіст 1925) - 4


По 4 втрати має купа гравців: Мірошник (Верес), Кравець (Ворскла), Каплієнко (Металіст), Оріховський (Колос), Задерака (Кривбас) та згадані 1925-ті. Але Борячук витратив на привози найменшу кількість ігрового часу - 661 хвилину.


3 Вадим Вітенчук (Минай) - 5


А ось бачити тут гравця найбільш прямолінійної команди УПЛ - трохи дивно. Здавалося б немає в них такого потягу, що був в МХ1925 до розіграшів на власній половині, а втрати при цьому є.


2 Сергій Політило (Чорноморець) - 5

І це теж несподіванка, бо досвідчений півзахисник має досить високу репутацію та входить в топ гравців не Дніпра-1/Шахтаря/Динамо за % збережених володінь.


1 Арсеній Батагов (Зоря) - 6


Батагов ніби продовжує жити матчем Дніпра-1 та Шахтаря, в якому вбив свою команду та офіційно закінчив, як футболіст дніпрян. Він доволі вправний за виміром УПЛ «пасуючий гравець (https://t.me/smolovyi/7028)», але привозів забагато для топ-клубів.


Лише двоє гравців Динамо мають за плечима більше однієї ударної втрати: це Дубінчак та Сирота. В них по дві. Дяка Богові, в розбірках за цей титул участі не приймають.


В Шахтаря таких «плюралістів» четверо (по 2): Бондар, Михайліченко, Матвієнко та Судаков. Двоє дніпрян (по 2): Сарапій та Адамюк.