31 грудня 2023 10:15

Євген Коноплянка - про зірваний трансфер у "Ліверпуль": "В "Дніпрі" хотіли бачити всю суму моментально"

Вінгер «Краковії» Євген Коноплянка розповів про те, чому зірвався його перехід у «Ліверпуль».


«Одного разу мене по спинці хтось б'є й каже: «Привіт, я директор «Ліверпуля». Я такий: «Та ні!». Спершу почав сміятися, думав, що це якийсь розіграш.

Потім він представив увесь свій персонал і сказав: «Ми тут із конкретною метою, можна прямо сьогодні проходити МРТ, і, якщо зі здоров'ям усе в порядку, то завтра ж вилітаємо в «Ліверпуль».

Думаю: «Круто, значить, уже домовилися з клубом, чудово». «Ліверпуль» був упевнений, що «Дніпро» не відхилить пропозицію в 25 млн фунтів.

У мене залишалося півроку по контракту - ну, тобто краще віддавати, чому ні? Я дав «Дніпру» що міг і ще й віддячив клубу за те, що мене виховали - всім добре.

Пам'ятаю, вже закінчувалося трансферне вікно, але «Ліверпуль» якось продовжив його на годину. Напевно, вони подали якусь заявку, щоб це зробити.

Я просив відпустити мене: «Будь ласка, це моя мрія». Вмовляв як міг. Коли трансфер не відбувся, у представників «Ліверпуля» був шок: «А як це? Скільки тоді потрібно?».

Наскільки я знаю, в «Дніпрі» хотіли бачити всю суму моментально, а «Ліверпулю» потрібно було пару днів на оформлення угоди», - сказав Коноплянка.