30 грудня 2023 16:31
1

"Суто теоретично Миколенко може потягнути рівень "Манчестер Юнайтед" або "Ньюкасла", - популярні коментатори обговорили майбутнє Віталія Миколенка

Відомі українські коментатори Віктор Вацко та Дмитро Джулай обговорили гру Віталія Миколенка за Евертон та його можливе майбутнє.


"Проблема Миколенка в чому, він потрапив до "застійного" клубу. Мені здається хто б не прийшов до клубу, хто б його не тренував, ми будемо бачити ось те що бачимо. Я не можу пояснити із чим це конкретно пов’язано, був сплеск з Анчелотті, а потім знову опустилися. Після того як Моєс пішов, який скільки років був у "Евертоні", який намагався тягнути, іноді виходило, а іноді ні. У Мартінеса був непоганий перший сезон, а потім він опускав команду до свого рівня, боротьби за виживання в АПЛ.


У команди немає флангової гри, хоча Миколенко і Патерсон нормально рухаються, але не виходить у команди їх нормально залучати. Достатньо було матчів у цьому сезоні коли не має просто цих флангів і це не проблема Миколенка або Коулмена, це проблема усього стану команди, наче це якесь болото.


На загальному тлі команди Миколенко не провалюється, він тримається на певному рівні лівого захисника. Іноді може помилятися, але в цій команді не знайдеш того хто не помиляється. Це ніяк від Віталія не залежить. Цікаво, що він сам говорить про це сприйняття з середини. Що відчувають самі футболісти, вони дійсно бачать якісь амбіції в "Евертоні"?", - сказав Джулай в ефірі подкасту "Стара Школа".


"Він розповідав що йому важко психологічно після "Динамо", він же всю кар’єру провів у "Динамо", від юніорських команд. "Динамо" це про боротьбу за чемпіонство, про найвищі досягнення. Він розповідав, що йому було складно ментально коли команда у боротьбі за виживання. Він казав, що не уявляє що буде якщо команда вилетить. Миколенко був дуже щасливий коли вони не вилетіли. А знаєш ти потрапляєш в історію в новій країні та новому чемпіонаті, дуже сильному чемпіонаті. В АПЛ половина команд рівня Ліги чемпіонів. То потрапляєш у важку ситуацію, коли в твоїй країні війна, його це порвало дуже серйозно. Він з перших годин включився і дуже багато допомагав.


Звичайно він потрапив з середовища українського футболу до футболу топового, це як в космос полетіти. Ми говоримо про "Евертон" і хоча це один з аутсайдерів, це все одно небо і земля. Віталік він такий роботяга, він навіть в інтерв’ю якось сказав: "Я солдат". Але дивлячись на його статистику, він з 17 матчів у 16 зіграв, а в 15 відіграв усі 90 хвилин. Тобто він один з футболістів "Евертона" які проводять найбільше часу на полі. В мене виникає питання, а може подивитись на інший клуб, десь повище", - додав Вацко в ефірі подкасту "Стара Школа".


"Це залежатиме чи будуть клуби в ньому зацікавлені, наскільки "Евертон" буде в цьому зацікавлений. Це якщо будуть клуби, то клуби які ближче до місць єврокубків, але навряд чи топові. Важливо перейти до команди, яка хоч на щось сподівається. Суто теоретично Миколенко може потягнути рівень "Манчестер Юнайтед" або "Ньюкасла". Є клуби які б допомогли йому зробити наступний крок, але треба продовжувати працювати у цій команді", - доповнив свою думку Дмитро Джулай.

Людину з психологією заробітчанина нічого не спасе при побудові кар'єри, який він би працездатний він не був. Доведено Ребровим та Ярмоленко, що мали все для яскравих зірок в Европі, але самі закопали свої карєри. Якщо людина мріє про Сток Сіті то з- такою психологією з неї нічого не вийде.