29 грудня 2023 23:05

В очiкуваннi на екстрадицію в Україну: французький суд виніс рішення у справі власника "Ворскли" Жеваго

Українського мільярдера та власника Ворскли Костянтина Жеваго у Франції відправили під екстрадиційний арешт, бізнесменові загрожує примусове повернення в Україну.


Раніше була інформація, що на французькому гірськолижному курорті Куршевель на вимогу Державного бюро розслідувань було затримано власника Ворскли. Бізнесмена звинувачують у незаконній розтраті 113 млн. доларів банку «Фінанси та кредит» та ухиленні від військової служби.


Суд міста Шамбері виніс ухвалу про відправку Жеваго під екстрадиційний арешт, повідомляє телеграм-канал «Ukraine NOW». Поки українець перебуватиме під цим запобіжним заходом, правоохоронні органи Франції розглянуть запит про екстрадицію власника Ворскли до України.


За даними журналу Forbes, Жеваго входить до топ-5 найбагатших людей України. Його статки оцінюються в 1,4 мільярда доларів.


На тлі новин про затримання Жеваго з'явилася інформація, що полтавський клуб тепер працюватиме в режимі економії та намагатиметься максимально скоротити зарплатну відомість. Нагадаємо, Ворскла з 18 очками знаходиться на дев'ятому місці у турнірній таблиці УПЛ за підсумками першого кола.


Фото - ФК "Ворскла"