19 грудня 2022 17:42

"Дуже важко бачити страждання українців". Екс-тренер "Шахтаря" поділився думкою про війну в нашій країні

Португальський фахівець Паулу Фонсека, який раніше працював головним тренером донецького "Шахтаря", розповів про повномасштабну війну в Україні.


Фонсека, який зараз працює головним тренером французького Лілля, вважає, що світ недостатньо допомагає Україні, яка страждає на військову агресію російських окупантів. Про це португальський наставник розповів в інтерв'ю сайту La Voix du Nord.

«Моя дружина та мій син – українці. Ми лишили все там. Для українців, як і раніше, важко жити у повсякденному житті, коли Європа та решта світу відключаються від реальності подій. Ми менше говоримо про це, час іде, а війна триває.

Люди там досі дуже страждають. Ми рухаємося до пори року, коли дуже холодно. У них більше немає електрики та води. Дуже важко бачити всі ці страждання. Мені ще важче прийняти ситуацію. Світ недостатньо допомагає Україні», – заявив Фонсека.

49-річний Фонсека очолював Шахтар з 2016 по 2019 рік, після чого перейшов до італійської Роми. Влітку цього року португалець став головним тренером французького Лілля.

Під керівництвом португальського спеціаліста «гірники» тричі ставали чемпіонами України.

Фонсека одружений з українкою Катериною Остроушко, яка раніше працювала керівником прес-служби президента Шахтаря Ріната Ахметова.