19 грудня 2022 10:24

Микола НЕСЕНЮК: "2014-го ФІФА могла не допустити війни, позбавивши московитів світового фіналу 2018 року"

Глава департаменту «Динамо» по роботі зі ЗМІ Микола Несенюк висловився з приводу позиції ФІФА щодо війни в Україні.

«ФІФА могла зупинити війну. Був впевнений тоді й залишаюсь впевненим досі, що навесні 2014-го міжнародна футбольна федерація могла не допустити війни. Варто було лише позбавити московитів права на проведення світового фіналу 2018 року у відповідь на агресію в Криму та на сході України. Тоді вони ще ховалися, маскуючись під «зелених чоловічків» і знімаючи номери з військової техніки. Не знали як світ на це зреагує.


Світ не зреагував. «Стурбованість» не рахується. Якби ж їх тоді позбавили футбольного фіналу, це був би потужний сигнал. Тоді ще не пролилася кров і всередині країни-агресора не були готові до війни.


Натомість все залишилось як було. Пригадайте, що влітку 2018-го до ворогів на футбол поїхали тисячі українців, а частина наших журналістів захлинаючись живописала московське футбольне свято.


А що ФІФА? Давайте не забувати, що відсторонення московитів від футболу стало наслідком відмови поляків грати з ними цього березня відбірні матчі. А якби це були не поляки? Можливо тоді на трибуні вчорашнього фіналу ми побачили б не лише Макрона…


Тому дарма Зеленський обурюється, що йому не дали слова перед фіналом. ФІФА нам у війні аж ніяк не помічниця. Доведеться якось самим», - написав Несенюк у своєму Фейсбуці.