17 грудня 2022 18:17

Роман САЛЕНКО: "Вимоги у "Динамо" U-19 дуже великі, оскільки ми представляємо один із провідних клубів України"

Півзахисник "Динамо" U-19 Роман Саленко дав інтерв'ю ресурсу "dynamo__kyiv.fan" в Instagram (друга частина)


- Розкажіть про свій перший матч. Що ви відчували в цей момент?

- Чесно, свій перший матч не пам'ятаю, але пригадую трохи пізніші, коли брали участь за якісь призові місця. Виходив з таким невеликим хвилюванням, але через 3-5 хвилин, ти якось входив в кураж. Можна сказати, життя змінювалось повністю, думки відлітали і у тебе в голові було тільки-футбол, гравці та м'яч!

- Розкажіть про себе на полі. Емоції - це дуже важливо у футболі. Чи важко стримувати емоції, агресію ?

- По емоціям у мене все добре, агресія завжди присутня, але в рамках спортивних правил. Мене достатньо важко вивести на емоції. Я постійно аналізую поле, тому що я гравцем центральної позиції.

I на футбольному полі без помилок не обійтися, головне не боятись. Навіть якщо ти помилився, то бігти та виправляти.

- Ігор Костюк дуже вимогливий тренер? Які поради чи підказки дає?

- Так, звичайно, вимоги дуже великі тому, що ми представляємо один із провідних клубів України. І критика, і підказки звучать. Ти починаєш прислухатись, у тебе починає виходити і це додає мотивації працювати. Під критикою я маю на увазі, пояснення неправильних дій з мого боку.

- На данний момент у «Динамо» Ви граєте під 18-м номером. Можливо є якась історія, чому саме цей номер?

- З цим номером у мене зв'язалося ще в другій лізі України. Там був досить маленький вибір номерів, і цей номер привернув мою увагу, бо в мене день народження 18 числа. В дитячих, юнацьких командах найчастіше я теж грав під дев'ятим. Мій батько теж грав під 9 номером. Так що, це як дві дев'ятки.

- Романе, в одному з інтерв'ю Ви казали, що дуже хотіли б грати в «Динамо». Зараз Ви граєте команді U-19 столичного клубу. Який клуб у Вас в мріях наступний?

- Раніше було бажання грати в певних клубах, але зараз більше хочеться грати в чемпіонатах. Це іспанська Ла-Ліга або АПЛ. Ну і звичайно ж хотілося б грати в командах, які беруть участь у Лізі чемпіонів та Лізі Європи.

- А який клуб Вам найбільше по душі в Іспанії?

- Дуже подобається «Барселона», за старою історією, за тим часом, коли я був ще досить юний, і зараз за новою епохою.