15 грудня 2022 23:00

"Дніпро" винен мені і 30 гравцям за рік. Нехай УЄФА розслідує": Маркевич відреагував на новину про можливу дискваліфікацію СК "Дніпро-1"

Колишній головний тренер Дніпра Мирон Маркевич прокоментував ймовірність єврокубкового бана Дніпра-1, який може виникнути через зв'язок клубу з канонічним Дніпром.


У четвер в українських ЗМІ з'явилася інформація про подану скаргу в УЄФА щодо зв'язку Дніпра-1 з Дніпром. Справа може дійти до дискваліфікації дніпровського клубу з єврокубків.


FanDay.net зв'язався з екс-наставником Дніпра Мироном Маркевичем, щоб дізнатися його думку щодо гучної новини.


– Мироне Богдановичу, як ви вважаєте, чи може бути зв'язок між Дніпром-1 та Дніпром?


– Як Дніпро-1 може мати зв'язок із Дніпром? Не знаю як це може бути. Я не знаю всіх цих законів. Так для мене така команда, яка створена з нічого. Час покаже. Я знаю, що для відродження Дніпра треба віддавати усі борги.


– Але ж Дніпро-1 користується інфраструктурою колишнього Дніпра.


– Те, що вони грають на тому стадіоні та базі – одна річ, але це зовсім інша команда. Важко це сказати.


– Якщо все ж таки зв'язок між клубами доведуть, чи ви добиватиметеся повернення ваших боргів?


– Якщо буде доведено зв'язок, мені не потрібно нічого вимагати. Все давно вирішено. Дніпро заборгував не лише мені, а й 30 гравцям. Нічого не треба буде подавати.


– Ви подавали позови на Дніпро щодо заборгованостей із виплати заробітної плати?


– Усі футболісти і я зокрема подали скарги, бо рік нам не платили гроші. Не знаю, наскільки там все правильно. Важко зараз щось говорити. Може там все чисто. Якщо ні – тоді хай УЄФА розслідує. Побачимо, як усе розвертатиметься.


Нагадаємо, що Маркевич очолював Дніпро з 2014 по 2016 роки. Під його керівництвом команда вийшла у фінал Ліги Європи-2015, у якому поступилася Севільї (2:3).