15 грудня 2022 15:25

УЄФА: Футбол у Європі рішуче виступає проти Суперліги чи будь-яких подібних сепаратистських проектів

УЄФА виступив із черговою заявою щодо можливого створення Суперліги за участю топ-клубів Європи. В організації заявили, що футбол у Європі, як і раніше, згуртований і рішуче виступає проти будь-яких сепаратистських проектів.


"УЄФА тепло вітає сьогоднішню недвозначну думку генерального адвоката Європейського суду, в якій рекомендується підтримати УЄФА в його головній місії з управління європейським футболом, захисту пірамідальної структури європейського футболу та розвитку гри по всьому континенту.

УЄФА вітає сьогоднішню однозначну думку Генерального адвоката Рантоса, яка бачиться обнадійливим кроком на шляху до збереження існуючої динамічної та демократичної структури управління європейської футбольної піраміди. Ця думка зміцнює центральну роль федерацій у захисті спорту, відстоюванні фундаментальних принципів спортивних заслуг та відкритого доступу для наших членів, а також об'єднанні футболу загальною відповідальністю та солідарністю.

Футбол у Європі, як і раніше, згуртований і рішуче виступає проти ЄСЛ чи будь-яких подібних сепаратистських проектів, які загрожують усій європейській спортивній екосистемі.

В очікуванні остаточного рішення суду, яке має бути винесене наступного року, УЄФА як громадський некомерційний керівний орган буде, як і раніше, повністю зосереджений на своїй місії з розвитку футболу для всіх у тісній співпраці з національними асоціаціями, лігами, клубами, гравцями, вболівальниками, інститутами ЄС, урядами та іншими партнерами, які щиро цінують футбол", - йдеться у заяві.

Раніше ми повідомляли, що представники УЄФА та Суперліги провели зустріч, але консенсусу все одно немає.