9 грудня 2022 12:05

Колишній наставник "Динамо" поділився враженнями від ЧС-2022 та зробив прогноз на наступну стадію

Колишній головний тренер "Динамо" Олександр Хакцевич поділився враженнями від поточного ЧС і зробив свій прогноз на найближчі поєдинки:


Найбільше враження?
Французи досить потужно йдуть турніром. Іспанці почали потужно, але нічия з німцями, програш японцям, виліт від Марокко зі своїм олдскульним футболом стали розчаруванням.

У нас в Україні є фахівці, які отримують задоволення від кількості передач, але якщо подивитися, то найкраще на ЧС виглядають команди, які роблять ставку на вертикальний футбол.

Другий ЧС показав, що іспанці з олдскульним футболом нічого не можуть показати Навіть німці показували футбол, який приносив задоволення, але не змогли знайти баланс.

Також розчарувала Бельгія: такого ж плану футбол, з контролем м'яча, але, як показала практика, такий футбол вже не проходить на ЧС.

Велика різниця між командами Африки та Азії. Той самий Катар з іспанським стилем. Футболісти не відповідають рівню такого футболу. Те, що вони брали участь у азійській лізі, Кубку Америки. ЧС Катар був повністю провалений.

Щодо персоналій, Жиру чотири роки тому жодного удару по воротах не завдав, а зараз відіграє провідну роль. Мессі дуже серйозно налаштований. Бразилія має шалену групу атаки, тому ці команди заслужено пробилися до чвертьфіналу.

Сітка
Англія - Франція виглядає найбільш яскравою вивіскою в 1/4. Англія має вражаючий підбір футболістів на цьому ЧС і за віком, і майстерністю. Французи таки стабільні в таких іграх. Останні турніри показують, що команду збалансовано, але англійці можуть доставити проблем із виходом до півфіналу.

Хорватія – команда робоча, вміє оборонятися, терпіти. Натиск буде досить сильним на оборону. Бразильці індивідуально сильніші. Дуже важко хорватам затягтиме бразильців у екстра-тайми.

Нідерланди сьогодні не така команда, яка готова виборювати високі місця. Ця команда досягла максимуму. Ван Галь розуміє, що він не має зараз під рукою таких сильних гравців, граючи з трьома ЦЗ.

Ми бачили Португалію з Роналду та без нього. Трохи різні команди щодо агресії в атаці. Не думаю, що Роналду з Марокко гратиме з перших хвилин. Якщо раніше він тягнув команду нагору, зараз – навпаки.

Індивідуально він може вирішити епізод, обсяг роботи не дає, пресинг не створює, але потрібно доставляти м'яч. Вимоги сьогодні до нападаючих інші. Роналду до такої роботи не готовий.

Якщо Марокко діятиме так в обороні, шанс матиме. Гра з Іспанією показала, що вони можуть грати на результат. Вони не гратимуть першим номером із португальцями і не буде. Марокко у грі з Іспанією показало те, чого не вистачає іншим африканським командам – терпіння. Все залежатиме, як команда відновиться.

Емоційне тло обох команд досить високе, тому що грати без м'яча досить енерговитратно. Для цього чемпіонату відсутність великих переїздів – великий плюс.

Прогноз на фінал: Бразилія – Франція.