9 грудня 2022 07:00

Найдивніші футбольні рекорди, які має знати кожен фанат

Усі ми дивимося футбол через чарівні моменти, драму та неперевершені геніальні атаки, що залишають захисників ні з чим. Але ми дивимося його й через дивні та чудові моменти гри. Голи від голкіперів, провальні дебюти, найшвидші червоні картки та багато того, що додає ще більшій цікавості цій грі.

Аби познайомити вас із дивною стороною футболу, пропонуємо опис найдивніших рекордів, про які варто знати кожному фанату.


Голкіпери, що забили найбільше голів

Роналду й Мессі, безперечно, забили сотні голів, але їм іще далеко до Сені. Цей видатний бразилець забив 132 голи попри те, що грає максимально далеко від воріт суперника. Він був найбільшим спеціалістом, коли потрібно було вдарити від воріт, і надзвичайно точним із позиції пенальті.

Сені так звик гатити м'яч у ворота, що навіть забивав у найгучніших фіналах та дербі. Це навіть більше голів, ніж деякі бомбардири забивають за всю кар'єру!


Найдовший гол, забитий головою

Багато гравців-аматорів вважають, що найкраще, що можна зробити в неділю, це забити із центра поля, проте ImageЙоне Самуельсен із ними не погодиться. Один матч норвезької ліги пам'ятатимуть довіку через переможний гол із майже 55 метрів. Авжеж, тут спрацював принцип «своєчасно в потрібному місці», але ж і виконання варте уваги. Такий рекорд, напевне, буде важко побити...


Дебют із найбільшим розчаруванням

Коли Джонатан Вудґейт залишав холодний та мрячний «Ньюкасл Юнайтед» на користь незбагненних багатств на «Бернабеу», він і гадки не мав, що його пригоди тільки починаються. Він був, можливо, найталановитішим футболістом свого часу (але з фізичними даними, які не раз даватимуться в знаки впродовж усієї його кар'єри), тому з радістю зголосився на 17-місячну пропозицію «Реалу».

Але радість мадридських фанів швидко змінилася байдужістю, адже вони побачили не те, на що сподівалися від такого гравця з Англії. Після першого ж матчу в новому клубі Джонатана одразу запам'ятали... але не з такого боку, з якого він сподівався після наполегливої праці на тренуваннях. Гол у власні ворота та червона картка в одному матчі це вже погано, а якщо додати до цього другий гол у власні ворота? Залишається сподіватися, що Вудґейт не грає в казино чи інші ігри з фортуною, з огляду на його вдачу!


Найбільше червоних карток в одному матчі

Мало хто у великому футбольному світі чув про аргентинські команди «Клайполе» та «Аренас». Водночас ситуація змінилася після того, якImage арбітру Дам'яну Рубіно нічого не лишилося, окрім видати приголомшливі 36 червоних карток через бійку просто на полі. Картки отримали не тільки всі гравці на полі (22), він видав ще 14 персоналу та запасним гравцям обох команд. Авжеж, гру було зірвано, а на обидва клуби наклали суворі грошові штрафи. Попри фінансові наслідки, вони завжди пишатимуться тим, що заробили більше червоних карток, ніж гравців на полі під час гри.


Єдиний гравець, що забивав голи щохвилини

Вважаєте Мессі кращим за Роналду? Може ви й маєте рацію (це залежить від їхньої форми на момент порівняння), але Мессі не побив 1 унікальний рекорд. Невблаганна жага Роналду до взяття воріт стимулювала його забивати кожної хвилини впродовж усіх 90 хвилин основного часу. Авжеж, не в одному матчі (він же теж людина), але це приклад його фізичної підготовки та зосередженості.

Якщо ти забиваєш гол на початку гри – ти вийшов максимально готовим до реалізації всього того, чому навчився на тренуваннях, та тих задумів, які ви обговорювали з тренерським складом. Водночас гол на останніх хвилинах, навіть коли твоя команда програє, свідчить про твої неймовірні фізичні можливості, які просто неможливо стримати. Додайте до цього всі інші командні та персональні досягнення і стане зрозуміло, чому Роналду встановив так багато рекордів.