6 грудня 2022 14:39

"Він став заручником ситуації": Вацко назвав футболіста "Шахтаря", з яким трапився "нещасний випадок"

Півзахисник Шахтаря Дмитро Топалов цього сезону міцно осів на лаві запасних, практично не маючи шансів змінити своє становище в команді.


Влітку Дмитро Топалов повернувся до Шахтаря після оренди в Маріуполі, в якому він за неповний сезон зробив 3+3 за системою «гол+пас» у 19 матчах.


Проте, навіть масове прощання з легіонерами не дозволило йому отримати ігровий час у рідному клубі. Журналіст Віктор Вацко вважає, що Топалову не пощастило.


«Топалов зараз у розквіті сил, йому 24 роки. У нього за спиною багато досвіду в УПЛ. Він просто став заручником ситуації, в яку потрапив Шахтар влітку щодо відходу легіонерів. Шахтар вів хаотичну трансферну кампанію. Топалов став заручником свого рівня та якості».

Коментатор зазначає, що навіть коли прямі конкуренти Дмитра травмувалися, головний тренер Ігор Йовічевич не наважувався довіритися Топалову.


«Він – левоногий вінгер. Шахтар посилили Зубков та Швед. Думаю, ні в кого немає питань. Топалов має вигляд третьої опції на позицію правого вінгера. Коли обидва зламалися, Йовичевіч почав використовувати Бондаренка з найкращим ігровим тонусом».


При цьому експерт упевнений, що цей гравець підійшов би до абсолютної більшості команд з чемпіонату України.


«Топалів без тонусу, а на цій позиції потрібно виходити та давати результат. Тому я вважаю, що це нещасний випадок для Дмитра. Для клубів УПЛ Топалов дуже сильна опція», – заявив Вацко в ефірі програми Вацко Live.


Цього сезону на рахунку Топалова лише 17 хвилин у матчі 11-го туру УПЛ проти Інгульця (3:0). Його контракт із Шахтарем діє до 30 червня 2024 року.


Фото: ФК "Маріуполь"