6 грудня 2022 09:34

Мудрик та Артета: у Європі видали секрет про плани тренера "Арсенала" змінити позицію українця після його трансферу

‚Донецький Шахтар готовий продати свого лідера 21-річного вінгера Михайла Мудрика до лондонського Арсеналу. Цей трансфер може відбутися у зимове трансферне вікно.


Як відомо, раніше повідомлялося про те, що Арсенал налаштований виграти гонку за Михайла Мудрика у січні. Шахтар згоден ухвалити угоду на 40 мільйонів фунтів стерлінгів плюс додаткові бонуси.

При цьому журналіст CBS Бен Джейкобс в інтерв'ю GiveMeSport розповів, що Ньюкасл уважно стежить за ситуацією з українцем і готовий битися з «канонірами» у гонці за його підписання.

Головний тренер Арсеналу Мікель Артета вважає, що Мудрик може стати різностороннім гравцем, якщо він прибуде на «Емірейтс». За словами Джейкобса, можливо, у певних ситуаціях лівий вінгер гратиме навіть у центрі.

«Артета вважає, що з нього можна зробити різностороннього гравця. В даний момент він швидкий як блискавка, у нього хороша націленість на ворота, він допомагає за допомогою асистів, він грає максимально широко - починає з лівого флангу і вклинюється в центр».

Але Артета може перевести українця на інший фланг. Тим самим Мудрику вдасться розширити свої можливості та вийти на новий рівень.

«Я думаю, що Артета вважає, що він може проводити більше часу у центральних зонах і навіть у певних ситуаціях також переходити на інший фланг. Оскільки він розширить свій арсенал, він зможе виправдати свою репутацію одного із найкращих гравців на цій позиції».

У босів Арсеналу вже є домовленість про трансфер Михайла Мудрика з менеджментом Шахтаря. Раніше повідомлялося, що донецький клуб знизив ціну на вінгера і готовий продати гравця за 40 мільйонів фунтів із додатковими виплатами.

Мудрик також не проти пов'язати свою подальшу кар'єру з Арсеналом, про що вже неодноразово заявляв. Тим часом лондонський клуб вирушив до ОАЕ у неділю, щоб взяти участь у Суперкубку Дубая.

Перебуваючи на Близькому Сході, «каноніри» візьмуть участь у тренуваннях у теплу погоду та зіграють два товариські матчі проти Мілана та Ліона у рамках Суперкубку Дубая (8-16 грудня).

Як повідомляє Arsenal Buzz, Мудрик уважно стежить за новинами, пов'язаними з Арсеналом. Талановитий вінгер сьогодні навіть підписався на паблік Yofleet, який надає автомобілі в оренду... Дубаї. Багато хто пов'язує цей факт з можливим переходом українця.

Нагадаємо, що ще в середині листопада видання TodoFichajes повідомило про закриту угоду між Арсеналом та Шахтарем щодо переходу Мудрика. Згідно з інформацією, «каноніри» мають заплатити за талант збірної України 65 мільйонів євро, ще 10 мільйонів передбачені у вигляді бонусів.

Якщо трансфер відбудеться за таку суму, то українець стане другим найдорожчим гравцем в історії клубу після Ніколя Пепе, якого червоні віддали Ліллю 80 мільйонів євро влітку 2019 року. Шахтар може зовсім провернути найбільший трансфер «на вихід» за весь час.

Нинішнього сезону у всіх матчах за Шахтар Мудрик провів 18 матчів, забив десять голів і віддав вісім результативних передач. Зазначимо, що контракт Мудрика із Шахтарем розрахований до 31 грудня 2026 року. Портал Transfermarkt оцінює футболіста у 15 мільйонів євро.