5 грудня 2022 17:46

Росіяни влучили в об’єкти енергетики у трьох областях

У річницю підписання Будапештського меморандуму, під час восьмої з 10 жовтня масованої атаки, російські війська влучили в енергетичні об’єкти у Київській, Вінницькій та Одеській областях України.


Джерело: прем'єр-міністр України Денис Шмигаль


Пряма мова: "Терористична країна Росія спробувала знову реалізувати свій злочинний план — занурити Україну в темряву та холод. Завдяки героїчним ЗСУ та силам ППО ворогу вкотре не вдалося задумане.


Енергетична система країни функціонує та залишається цілісною.


Були влучання в енергоооб’єкти у Київській, Вінницькій, Одеській областях. У деяких регіонах вимушено застосовано екстрені відключення для збалансування системи й уникнення аварій. Рятувальники вже працюють над ліквідацією наслідків атаки, аби повернути світло в кожну домівку".


Деталі: Шмигаль зазначив, що черговий масований ракетний удар Росія завдала в річницю підписання Будапештського меморандуму.


"Демонструють світові, який із них "надійний" гарант безпеки. Тож покладаємося на Збройні Сили України та наших рятувальників. Віримо в перемогу та у справедливу відплату для російських терористів", – додав прем'єр.