4 грудня 2022 13:47

"Павелко чіпляється за останню соломинку": журналіст назвав шанс для функціонера залишитись на чолі УАФ

Відомий футбольний журналіст Михайло Співаковський прокоментував останні події навколо президента УФА Андрія Павелка та висловив особисту думку щодо мотивів його дій.


Як вважає Співаковський, Павелко відчуває загрозу втрати свого крісла через судові розгляди, що почалися навколо нього. Функціонер хоче спробувати врятуватися шляхом організації в Україні чемпіонату світу 2030 року, щоб показати ефективність на своєму місці.


«Після засідання суду Павелко організував збори УАФ, де розпочалася робота над заявкою України на ЧС-2030. Павелко чіпляється за цей форум як за свою останню соломинку. Йому важливо асоціювати себе з чемпіонатом світу, що саме він його привіз до України і його не можна усувати з посади».


На думку журналіста, великою помилкою Павелка є надмірна закритість від преси у такий проблемний період для себе, що лише погіршує його становище в очах футбольної громадськості.


«На мій погляд, головна помилка Павелка, що за весь цей час судових розглядів він так і не вийшов у публічний простір. Рупор УАФ та його особистий – це фейсбук. Це єдине ЗМІ, з якого ми розуміємо, що відбувається у голові у Павелка», – сказав Співаковський у програмі ТаТоТаке.


Нагадаємо, що раніше Павелко вже звертався до ФІФА та УЄФА, порушуючи там тему нелегітимності його можливого зняття з посади, після того, нібито на посаду голови УАФ було висунуто його кума Андрія Шевченка.