3 грудня 2022 13:30

Росія вже використовує стратегічний запас з деяких видів озброєння

Фото - ua.depositphotos.com


Росія вже використовує стратегічний запас за деякими видами озброєння, а протягом двох місяців РФ вивозила артилерійські боєприпаси 122 мм, 152 мм з Білорусі.


Як повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України з посиланням на інформацію свого представника Вадима Скібіцького в ефірі телемарафону "Єдині новини", за даними військової розвідки України, ворог вже використовує ракети, виготовлені цього року, зокрема, у серпні.

"Це говорить про те, що деякі ракети йдуть на застосування прямо з конвеєра. Наскільки їх вистачить - багато що залежить від виробництва. Так, воно впало в порівнянні з довоєнним періодом. Але, на жаль, РФ внаслідок того, що обходить економічні санкції, ще здатна випускати певну кількість крилатих ракет та іншого озброєння, яке використовується проти нашої держави", – сказав Скібіцький.

За даними військової розвідки, тривають переговори Росії з іншими країнами щодо постачання боєприпасів, ракетного озброєння до РСЗВ "Смерч" і "Ураган", яких у неї дефіцит, і переговори РФ з Іраном щодо поповнення запасів балістичних ракет. Скібіцький зазначив, що існують відповідні проекти домовленостей між цими країнами, але на сьогодні поставок такого озброєння не зафіксовано.