2 грудня 2022 22:04

Європейський союз створив кіберлабораторію для українських військових: подробиці

Фото - ua.depositphotos.com


Європейський союз виділив кошти та передав обладнання, яке потрібне для кіберлабораторії Збройних сил України. Її відкрили у п'ятницю, 2 грудня, у Києві.


Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку Європейської служби зовнішніх дій.


По лінії Європейського фонду миру також було передано програмне та апаратне забезпечення. Саму установу було відкрито сьогодні.


"Завдяки цій підтримці Україна зможе створити і продовжити розвивати потенціал кіберзахисту своїх Збройних сил для виявлення вторгнень в інформаційні системи", - йдеться в заяві.


Також вона потрібна для боротьби з кібератаками та зміцненню загального потенціалу в галузі кібербезпеки. Вона допоможе навчанню військових фахівців з кіберзахисту за допомогою реалістичних віртуальних сценаріїв і симуляцій у реальному часі, які допоможуть швидше й ефективніше виявляти, відстежувати й захищати від майбутніх кібератак.


"У змодельованій мережі військові Збройних сил України можуть навчитися справлятися з високим рівнем стресу, виявляючи та досліджуючи вразливість у різних мережевих системах. Кіберлабораторія та покращена мережева безпека допомагають українським військовим розвивати навички виявлення, моніторингу та протидії кібератакам", - йдеться в заяві.


Кіберлабораторія - це тренувальне та дослідницьке середовище, яке складається з кількох віртуальних і фізичних компонентів. Технологія кіберлабораторії дає змогу користувачеві створити реалістичне віртуальне середовище.