2 грудня 2022 09:37

У Києві під час блекауту працюватиме мобільний зв'язок: що для цього зроблять

Фото - ua.depositphotos.com


Під час відключень електрики через російські удари Київ для підтримки зв'язку покладатиметься на мобільних операторів, супутниковий інтернет від Starlink та мережу оптоволоконних ліній.

Про це розповів начальник Київської міської військової адміністрації, генерал-полковник Сергій Попко.

За його словами, мобільні оператори є основним каналом зв’язку міста. Тож керівництво Києва разом з операторами мобільного зв’язку розробили алгоритм безперебійної роботи на випадок блекауту. Якомога більше станцій мобільного зв’язку намагаються забезпечити генераторами.

«Це вежі загальнонаціонального масштабу, які забезпечують зв’язком як Україну, так і Київ», — пояснив Попко.


Окрім того, по Києву планують установити понад 40 терміналів супутникового інтернету Starlink. Ними будуть забезпечені районні державні адміністрації та лікарні.

Також є міська мережа оптоволоконних ліній, частина яких працюватиме навіть під час блекауту. Вони будуть функціонувати приблизно в половині «Пунктів незламності» — це близько 200 у 10 районних державних адміністраціях. За словами Попка, там буде розгорнутий Wi-Fi.


«Крім того, я хотів би звернутись до киян: треба не забувати старе добре FM-радіо. Моя порада: все ж таки всім мати радіоприймачі для отримання оперативної інформації», — сказав керівник КМВА.