30 листопада 2022 19:17

В Одесі демонтують пам’ятники імператриці Катерині II і Суворову: рішення влади міста

Одеська міськрада вирішила демонтувати пам'ятник "Засновникам Одеси", центральною фігурою якого є статуя імператриці Катерини II, а також російському полководцю Олександру Суворову.


Як передає кореспондент УНІАН, відповідні рішення депутати ухвалили сьогодні, 30 листопада. Згідно з рішенням, статую імператриці демонтують та передадуть Одеському художньому музею.

Крім того, у рішенні йдеться про чотири інші скульптури монумента "Засновникам Одеси", які є музейними предметами державної частини Музейного фонду України та перебувають на обліку комунальної установи "Одеський муніципальний музей особистих колекцій ім. О. В. Блещунова".

Чотири фігури композиції теж демонтують та передадуть до муніципального музею особистих колекцій ім. Блещунова.

У майбутньому планується, що скульптурну композицію, яка наразі розташована на Катерининській площі, перенесуть до спеціальної тематичної зони, облаштованої у парку ім. Савицького, який в минулому називався ім. Ленінського комсомолу. Мер Одеси Геннадій Труханов повідомив, що там створять парк Радянського та імперського минулого.

Крім того, згідно з рішенням, монумент російському полководцю Олександру Суворову, який встановлено на початку проспекту Добровольського в Суворовському районі Одеси, демонтують та передадуть Одеському художньому музею.


Фото - "Думская"